Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Foto: iStock

Tips för en weekend i Berlin

Berlin är en av våra hetaste weekendstäder just nu. Framförallt är det närheten som lockar många, men även utbudet av restauranger, shopping och kultur. Här kommer våra bästa tips för en weekend i Berlin.
Shopping
Västra Berlin är bäst vad gäller shopping. Den stora gatan Kurfürstendamm har både en imponerande historia och mängder med butiker och är det största shoppingområdet i staden. Om du gillar vintage är den stora butiken Made in Berlin ett måste. Butiken ligger i nordvästra delen av centrala Berlin. Bikini Berlin, även kallat hipster-mekkat, är ett stort shoppingcentrum med annorlunda och unika butiker. Här samlas över 70 pop-up butiker under samma tak där lokala designers varvas med större butikskedjor och butiker byts kontinuerligt ut. Alla med utsikt över Berlin Zoo i västra delen av staden. Mitt i Berlin ligger Mall of Berlin som är stadens största shoppingkvarter som stod färdigt 2014. Här finner du en enorm food court och över 270 butiker utspritt på 4 våningar. Du hittar Mall of Berlin mellan Friedrichstrasse och Leipziger Platz. En söndag i Berlin vore inte komplett utan loppmarknaderna. Den största heter Mauerpark och är mest känd för sitt stora utbud av antikviteter, kläder, konst ocg mat. Dukan även sjunga karaoke i en amfiteater i närheten. Hackescher Markt, även kallat centrum för mode och trender i Berlin, lligger granne med Alexanderpladz. Området i sig har en häftig vibe med de många art nouveau-byggnaderna som var starten till "new Berlin".
Restauranger
Det finns många restauranger och barer runt Mall of Berlin mitt i city. I området Hackesche Höfe, mitt i Berlin, kryllar det av caféer, barer och restauranger, många på mysiga och fina innergårdar. Trenden med street food började i Berlin och i Markthalle 9 som är en marknadshall finns fräsch och regional mat. En härlig mötesplats där det går att uppleva massor av olika maträtter. Ett måste om du älskar choklad är att besöka Fassbender-Raush, en butik med monument uppbyggda i choklad, fantastiska praliner och ett café med Berlins bästa varma chocklad. I Berlin finns det många trendiga barer, tex på hotellet 25 Hours Hotel Bikini finns en takbar som heter Monkey Bar med en fantastisk utsikt över staden.
Kultur och sevärdheter
Berlin on bike - ett perfekt sätt för att se Berlin. Här erbjuds flera olika färdiga turer och även privata turer. Finns till och med tillsammans med en guide som pratar svenska. På East Side Gallery finns den längsta biten av Berlinmuren bevarad, som nu för tiden konstnärer har fått pryda. På restaurangen här kan du också passa på att äta en bläckfisk-burgare. Andra klassiska sevärdheter är Checkpoint Charlie, Judiska museumet, Pergamon och Olympiastadion.
För att hitta bästa området att bo i under din semester i Berlin, läs vår guide Här bor du bäst på hotell i Berlin
Hitta hotell i Berlin här »
Hitta flyg till Berlin här »
Erbjudanden - Tyskland
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2014-10-06
Uppdaterad: 2018-04-24
Fler artiklar