Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Foto: iStock

Sista minuten till sol & värme

Här kommer du undan kylan till en rimlig peng

Visst är det mysigt med mörka kvällar med levande ljus, men i januari är vi många som bara längtar efter sommaren. För att du lättare ska hitta din resa till solen har vi här samlat de mest populära sista minuten-resorna.
När mörkret faller redan klockan 16 känns sol, bad och lata dagar på stranden väldigt avlägsna. Klicka fram en resa som passar dig, packa väskan och besök en av svenskfavoriterna Kanarieöarna eller Thailand, eller varför inte upptäcka spännande destinationer som vackra Kap Verde eller sköna Jamaica? Oavsett vilken plats du väljer så slipper du kylan och kan dricka en svalkande drink på en varm och solig strand. Vi har här letat fram några av de sista minuten-resorna som finns kvar. Alla priser är per person när två vuxna reser och bor tillsammans.
Kuba
Kuba är Karibien största ö, och den totala avsaknaden av allt amerikanskt gör att man lätt glömmer att man bara är 140 kilometer från Floridas kust. Här finns vackra stränder i Varadero, den unika huvudstaden Havanna och Viñales-dalen med sina tobaksplantager där de kubanska cigarrerna rullas. Författaren Ernest Hemingway är en av alla som förälskad sig i Havanna, och hans gamla hus är idag ett museum.
Sista minuten till Kuba
Kanarieöarna
Länge har Kanarieöarna varit svenskarnas favorit, och de fortsätter att locka unga och gamla som söker sol och avkoppling. Ögruppen består av sju större öar; Teneriffa, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, Fuerteventura, El Hierro och sex mindre öar. De större öarna är alla väldigt unika och erbjuder allt från sandöknen till vulkanstränder och fantastisk vindsurfing. Vilken är din favorit?
Sista minuten till Kanarieöarna
Gran Canaria1 695 kr
Las Palmas1 695 kr
Maspalomas1 745 kr
Playa del Ingles1 998 kr
San Agustin2 045 kr
Puerto Rico2 213 kr
Playa de Amadores2 498 kr
Puerto de Mogán2 498 kr
Bahia Feliz2 498 kr
Arguineguin2 778 kr
Thailand
Thailand har länge varit populärt bland oss svenskar. Återvänd till din gamla favorit eller upptäck nyare och spännande öar som till exempel Koh Lipe och Koh Kho Khao. Oavsett var du väljer att resa är du garanterad fina stränder, hjälpsam lokalbefolkning och mycket god mat.
Sista minuten till Thailand
Mexiko
Vackra, underbara Mexiko. Här finns några av världens vackraste stränder, makalöst god mat, spännande kultur och historia, och dessutom är lokalbefolkningen mycket trevlig och hjälpsam. Festa och shoppa loss i Cancun, njut av underbara Playa del Carmen eller koppla av i lugna Tulum eller på ön Isla de Holbox.
Sista minuten till Mexiko
Dominikanska Republiken
Njut av svajande palmer, långa ljusa stränder och medryckande dansmusik. Här möter du ständigt leende människor och medeltemperaturen i vattnet ligger på 26-28 grader året om. Här kan du även uppleva regnskog, vattenfall och odlingar av sockerrör.
Sista minuten till Dominikanska Republiken
Förenade arabemiraten
Här är platsen med ett mycket behagligt vinterklimat, vackra stränder och shopping i världsklass. Landet består av sju emirat där Dubai är det mest kända. I Dubai, och även i resterande emirat, finns det gott om storslagna byggnader, restauranger i världsklass och lyxhotell som får dig att tappa hakan. Lyckas du komma härifrån utan att shoppa hål i plånboken är du värd en medalj.
Sista-minuten till Förenade Arabemiraten
Jumeirah Beach5 810 kr
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2017-01-16
Bra chartererbjudanden
Fler artiklar