Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Stranden Papagayo på Lanzarote tillhör våra favoriter.
Foto: iStock
Stranden Papagayo på Lanzarote tillhör våra favoriter.

10 drömstränder på Kanarieöarna

Corralejo på Fuerteventura.
Foto: Thinkstock
Corralejo på Fuerteventura.
El Bollullo på Teneriffa.
Foto: Thinkstock
El Bollullo på Teneriffa.
Maspalomas på Gran Canaria.
Foto: Thinkstock
Maspalomas på Gran Canaria.
Sotavento på Fuerteventura.
Foto: Thinkstock
Sotavento på Fuerteventura.
Teresitas på Teneriffa.
Foto: Thinkstock
Teresitas på Teneriffa.
Charter och paket till Kanarieöarna

Kanarieöarna badar i solljus utanför Afrikas nordvästra kust. Här finns det en rad spännande och olika öar. Den gemensamma nämnaren till öarna är de otroligt vackra stränderna som passar allt från surfing till solstolshäng. Här är våra 10 favoritstränder på Kanarieöarna.
Reser du med barn, står höga vågor högt upp på önskelistan eller vill du helst bara jobba på brännan? Kanarieöarna har sandstränder för alla önskemål och tillfällen och vi har valt ut några av de mest idylliska, så att du får den perfekta badupplevelsen på din spanska solsemester.
1. Famara, Lanzarote
Flera kända filmskapare har använt den här stranden som inspiration till sina filmer. Famara är en av Lanzarotes mest orörda stränder och passar speciellt för surfing och skärmflygning. 600 meter höga berg omringar denna idylliska sandstrand som ligger på Lanzarotes nordvästra kust.
2. Corralejo, Fuerteventura
Corralejo ligger på den nordöstliga spetsen av ön och är en av de vackraste stränderna på Kanarieöarna. Den här härliga stranden av ljus och gyllene sand, ligger kring ett naturreservat med sanddyner och sträcker sig cirka tio kilometer ner längst kusten.
3. El Bollullo, Teneriffa
Den svarta lavasanden på den här stranden skiljer sig från andra stränder på Teneriffa som annars består av importerad sand från Saharaöknen. El Bollullo är omgiven av spektakulär natur och vulkaner. Den svarta stranden hittar du i Puerto de la Cruz, på den nordliga delen av ön.
4. Maspalomas, Gran Canaria
Maspalomas är berömd för sina ökenliknande sanddyner, och är särskilt populärt bland nudister. Enligt den brittiska tidningen Telegraph är Maspalomas-stranden en av världens bästa nakenstränder. Längst stranden ligger en strandpromenad med restauranger och små butiker med vacker utsikt över havet.
5. Papagayo, Lanzarote
Denna strandpärla tillhör naturreservatet Los Ajaches och ligger vid semesterorten Playa Blanca, på södra Lanzarote. Den fantastiska, vita sandstranden är ett "måste" för badälskare. Som många stränder i det här området är nudism vanligt, men inget obligatoriskt.
6. Sotavento, Fuerteventura
Sotavento passar utmärkt för dig som vill ha lugn och ro medan du är på stranden, eller för dig som vill utöva olika sporter med hjälp av vinden. Sotavento har ett vykortsliknande landskap med vita sandstränder och turkosgrönt vatten.
7. Las Conchas, La Graciosa
Stranden Las Conchas ligger på den tropiska ön La Graciosa, strax utanför Lanzarotes sydkust. Stranden har gyllene sand och turkost vatten, och påstås vara inspirationen till Robert Louis Stevensons bok "Treasure Island".
8. Amadores, Gran Canaria
Läckra Playa de los Amadores är en anlagd strand väster om Puerto Rico, och är en av Gran Canarias absolut bästa stränder. Sanden är vit och finkornig och omgiven av ett stort grönområde. Playa de los Amadores passar perfekt för barnfamiljer.
9. El Cotillo, Fuerteventura
Stränderna söder om byn El Cotillo är en surfares och vindsurfares paradis och är känd för sina enorma vågor. Stranden passar definitivt bäst för erfarna surfare. Ska du ut och simma bör du hålla dig undan vattnet om det inte är lugnt och vindstilla - blåser det mycket kan en simtur vara oerhört farlig.
10. Teresitas, Teneriffa
Även om stranden Playa de las Teresitas består av importerad sand, är detta en mycket idyllisk strand. Palmer vajar lätt i varm havsbris och det vackra, lugna vatten är perfekt för ett svalknade dopp. Playa de las Teresitas tillhör San Andres, en gammal fiskeby med några av de bästa fisk- och skaldjursrestaurangerna på hela ön.
Paulina
Paulina Orell
Publicerad: 2016-10-09
Erbjudanden till Kanarieöarna
Fler artiklar