Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Yasuragi betyder "inre ro och harmoni", något du får här.
Foto: Yasuragi
Yasuragi betyder "inre ro och harmoni", något du får här.

Sveriges 5 hetaste spahotell i höst

Arken utanför Göteborg ger dig avkoppling på riktigt.
Foto: Arken Hotel & Art Garden Spa
Arken utanför Göteborg ger dig avkoppling på riktigt.
På Varbergs stadshotell & Asia Spa finns det gott om tid och rum för lite själavård.
Foto: Varbergs Stadshotell och Asia Spa
På Varbergs stadshotell & Asia Spa finns det gott om tid och rum för lite själavård.
Vem skulle inte vilja ligga här till hösten eller vintern?
Foto: SelmaSpa+
Vem skulle inte vilja ligga här till hösten eller vintern?
Härlig avkoppling i de småländska skogarna med närhet till glasriket.
Foto: Kosta Boda Art Hotel
Härlig avkoppling i de småländska skogarna med närhet till glasriket.

Fly mörkret och kylan för en stund och checka in på ett mysigt spahotell. Lämna vardagen bakom dig för en helg, här är spapaketen du ska satsa på!
Det finns idag många riktigt bra och fina spahotell runt om i Sverige. Stora som små, okända som välkända. Här har vi valt ut några prisvärda spapaket på hotell där du kan få fly vardagen för en stund.
Yasuragi
Japaninspirerade Yasuragi utanför Stockholm är en återkommande favorit, inte bara på grund av sina lyxiga SPA-behandlingar. Yasuragi vann 2015 priset som Årets Spakök i förnäma SPA Awards. I det smakfulla övernattningspaketet Teppanyaki ingår övernattning, frukost, Teppanyakimiddag, aktiviteter enligt dagsprogram, entré till Japanska badet, te- och fruktbuffé, japansk bomullsrock och badkläder. Prova gärna någon av alla aktiviteter som hotellet erbjuder, vad sägs om Sauna Yoga, Zenmeditation eller Qi Gong? Pris för paketet är från 1870 kronor per person och natt.
Arken Hotel & Art Garden Spa
Åk ut mot Arendal, strax utanför Göteborg city så hittar du Arken Hotel & Art Garden Spa. En oas mitt bland industrier med utsikt över havet. Paketet inkluderar fritt tillträde till spaavdelningen från 14:00 på ankomstdagen till 11:00 på avresedagen. Likaså ingår fri tillgång till aktivitetspass under vistelsen, en 3-rätters middag, övernattning i dubbelrum och frukostbuffé. På Art Garden Spa kan du välja mellan flera sköna vattenterapier – till exempel varma och kalla källor, bubbelpool och upplevelseduschar. Pris från 1 390 kronor per person och natt.
Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Mitt i Varberg hittar du Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Hotellet ligger i en fin byggnad från 1902. De fantastiskt fina boutique-rummen är unika och ett tips är att lägga till för att få uppleva ett av dessa rum. På spaavdelningen finns härliga relaxmöjligheter, en stor vitalitypool, bastus, ljusterapirum, mörkerrum, japanska källor med extra varmt vatten och utsikt över Varbergs takåsar och fästningen. I paketet Lilla Asia Spa ingår en övernattning, frukostbuffé, tillgång till hela Asia Spa, 3-rätters middag och ett spakit med Yukata och tofflor att ta med hem som minne. Pris från 1 390 kr per person och natt.
Spapaket på SelmaSpa+
Ta med din älskling eller bästa vän och njut av en skön vistelse i Sunne. SelmaSpa+ är den perfekta platsen för romantik och lugna stunder. På SelmaSpa+ finns det många olika spapaket att välja mellan. Hotellet har speciella erbjudanden beroende på års- och högtid. Ett av deras mest populära spapaket, med halvpension, inkluderar övernattning, 3-rätters middag, entré till spa och aktivitetespass, gym och frukostbuffé kostar från 1 220 kr per person och natt. Vill du inkludera även lunchen är det ett helpensionspaket du ska välja.Priser från 1 420 kr per person och natt.
Spa på Kosta Boda Art Hotel
Kosta Boda Art Hotel är ett unikt desinghotell som ligger i Småland, mitt i glasriket. På spaavdelningen kan du njuta av sköna behandlingar, fyra pooler varav den ena med en konstglasutställning under vattnet och en annan är en utomhuspool med 38 grader. Det finns också gym och relax samt ång- och torrbastu. Ett av de mest inbokade spapaketen är Art Glass Experience som inkluderar övernattning i dubbelrum, lunch- och frukostbuffé, 3-rätters middag, entré till spa och gym, morgonrock och tofflor på rummet samt rabatt i glasshoppen. Pris från 1495 kr per person och natt.
Några andra spafavoriter bland oss på redaktionen:
- Ystad Saltsjöbad - prisvinnande spa med makalös frukostbuffé och service utöver det vanliga
- Falkenberg Strandbad - härligt spa med varm och inbjudande atmosfär och perfekt läge
- Havanna Bad & Spa - Ett bad, byggt under hotellet, som är inspirerat av Kubaälskaren och författaren Ernest Hemingway. Ligger i Varberg.
Se alla spa & hälsa-erbjudanden
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2016-08-07
Fler artiklar