Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Shoppa på rean i en mysig storstad
Foto: iStock
Shoppa på rean i en mysig storstad

Stor januarirea i Europa

Fynda på årets första rea

Januari = rea! Vi har valt ut 5 städer som garanterat kommer att ge dig fantastiska shoppingupplevelser när januarirean drar igång. Packa väskan och åk på en shoppingweekend i januari.
När julen är över är det januari-rean som lockar oss ut i Europa för att köpa allt vi inte fick i julklapp till extra bra priser. Får du tag i en billig flygbiljett och ett hotell som inte kostar skjortan är det ännu bättre, då har du mer pengar att shoppa för. Vi har letat fram billiga resor till fem storstäder i Europa som har fantastisk shopping.
London
En klassiker när det kommer till januari-rea är London. Få städer, om någon, i Europa kan matcha det urvalet du kan hitta här. Shoppinggatan Oxford Street har de flesta besökt en eller flera gånger, och här ligger bra klädbutiker på rad. Ett stopp i den enorma Topshop-butiken får man inte gå miste om när man är här. London har också flera gigantiska köpcenter, perfekt om vädret inte är så bra. Dra till Westfield i Sheperd´s Bush som har både vanliga butiker och lyxbutiker som Louis Vuitton och Prada. Ett besök på varuhuset Liberty är heller aldrig fel. Det ligger i början av Carnaby Street som också har många andra bra butiker.
Köpenhamn
En favorit bland oss svenska, vilket man kan förstå med tanke på närheten. Här finns mängder med shoppingmöjligheter och mysiga caféer med goda bakverk. Strosa på Strøget - världens längsta och äldsta gågata - och shoppa i allt från märkesbutiker till budgetkedjor, danska såväl som internationella. Om du behöver en paus slår du dig ner på en restaurang eller ett café. I Latinerkvarteret ligger några av Köpenhamns bästa vintage- och second hand-butiker. Læderstræde är ett charmigt och lite lugnare alternativ till Strøget med små, individuella kläd-, smycke- och inredningsbutiker samt mysiga caféer. Efter shoppingturen är du värd en drink i den stiliga källaren på Rubys.
Milano
Vill du köpa lyxmärken till låga priser ska du sätta kurs mot modehuvudstaden Milano. Allt på ett ställe får du i den gyllene fyrkanten mellan gatorna Via Della Spiga, Via Montenapoleone och Via Sant´ Andrea. Här ligger bland annat det stora varuhuset Galleria Vittorio Emanuele som har sex våningar med skor, kläder, väskor och skönhetsprodukter. De allra bästa priserna kan du räkna med att hitta på outleten D magazine Outlet i samma område.
Paris
Att Paris har fantastisk shopping är ingen hemlighet. Här finns alla stora, kända designers, men Paris är också vintagehimlen nummer ett. Här är priserna som regel låga året runt, så stick gärna in om en vintagebutik när du väl är här. En av de mest populära vintagebutikerna är Kiliwatch. Kanske hittar du drömskorna på Christian Louboutins butik som ligger på gatan Rue de Grenelle, eller så beger du dig till varje fashionistas favorit; varuhuset Colette. Här hittar du de hetaste klädmärkena, skönhetsprodukter och något så annorlunda som en vattenbar i källaren.
Berlin
En stad som det skrivs mycket om nu för tiden är Berlin. Staden har snabbt blivit en av de mest trendiga i Europa och för de som är trötta på London och Barcelona är det hit man ska åka. Här hittar du fantastiska vintagebutiker, men också några av Europas största och bästa varuhus, som till exempel KaDeWe. Gatan Kurfürstendamm och närliggande Tauenzienstraße har alla de kända kedjorna, och är ett shoppingparadis för de allra flesta.
Flygbiljetter till London i januari
Stockholmfr. 202 kr
Göteborgfr. 232 kr
Köpenhamnfr. 283 kr
Oslofr. 500 kr
Malmöfr. 601 kr
Luleåfr. 1 678 kr
Flygbiljetter till Milano i januari
Stockholmfr. 338 kr
Köpenhamnfr. 415 kr
Göteborgfr. 421 kr
Malmöfr. 1 075 kr
Oslofr. 1 124 kr
Luleåfr. 2 939 kr
Billiga flygbiljetter till Paris i januari
Stockholmfr. 290 kr
Köpenhamnfr. 831 kr
Göteborgfr. 836 kr
Oslofr. 1 170 kr
Malmöfr. 1 178 kr
Luleåfr. 1 988 kr
Billiga flygbiljetter till Berlin i januari
Köpenhamnfr. 453 kr
Göteborgfr. 484 kr
Stockholmfr. 585 kr
Malmöfr. 735 kr
Oslofr. 1 233 kr
Luleåfr. 1 246 kr
Flygbiljetter till Köpenhamn i januari
Stockholmfr. 796 kr
Göteborgfr. 1 170 kr
Luleåfr. 1 544 kr
Malmöfr. 2 757 kr
Oslofr. 3 377 kr
Billiga hotell i Köpenhamn i januari
Billiga hotell i London i januari
Billiga hotell i Milano i januari
Billiga hotell i Paris i januari
Billiga hotell i Berlin i januari
Erbjudanden weekend
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2016-12-21
Fler artiklar