Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Foto: Shutterstock

Sommar + Thailand = ♥️

Pool på en tropisk strand på Koh Samui.
Foto: Shutterstock
Pool på en tropisk strand på Koh Samui.
Vacker strand på Koh Samui.
Foto: Shutterstock
Vacker strand på Koh Samui.
Chalokum beach, Koh Phangan.
Foto: Shutterstock
Chalokum beach, Koh Phangan.
Ö-paradiset Koh Tao, Thailand.
Foto: Shutterstock
Ö-paradiset Koh Tao, Thailand.

Ö-paradis som ger dig Thailand i miniatyr

De tre öarna i Siambukten ger dig en bit av paradiset och semesterdrömmen med mycket stränder, palmer och vacker frodig natur.
Öarna har fler solskenstimmar än resten av landets baddestinationer. Även om vintern är högsäsong i Thailand, finner du paradiset här även på sommaren. De tre öarna i Siambukten har ett fint och relativt jämnt klimat och är därför ett populärt resmål året runt.
Koh Samui
Koh Samui är en av Thailands mest populära semesteröar. Här hittar du det bästa av Thailand samlat på en ö, Koh Samui är inte större än att du tar dig runt ön med bil på under två timmar. Njut av dagarna på långa stränder under palmer, eller utforska den tropiska regnskogen. Vid semesterorterna längs kusten finns ett stort urval av hotell, restauranger, butiker, marknader, barer och nöjesliv. Oavsett ifall du vill bo med hög standard eller väljer en mer rimlig variant hittar du din drömplats här. Chaweng är en av de finaste stränderna på ön och det mest populära turistområdet. Vill du uppleva något utanför turistorterna kan du åka på utflykt till vackra genuina byar, vandringsstigar, vattenfall, tempel eller besöka andra kuturella sevärdigheter.
Här kan du boka din resa till Koh Samui.
Koh Phangan
Koh Phangan är mest känt för festglada människor och fullmånefester, men här kan du också hitta bortglömda pärlor där du kan slappna av och ta livet med ro. Ön är mindre än Koh Samui, men har en mer dramatisk natur med kuperad terräng och klippor. Här finner du vackra strandvikar med mjuk gulvit sand och små resort där du kan njuta av semestern i lugn och ro. Eller så lever du livet vid Haad Rin, som är den enda verkliga turiststranden med full fart. Här finns boende som är väldigt enkla, men även hotell som håller helt ok standard. För att komma till ön måste du först flyga till Koh Samui, och ta båten vidare till Koh Phangan.
Här kan du boka din resa till Koh Phangan.
Koh Tao
Koh Tao är känt för sitt dramatiska landskap, sin frodiga djungel, vackra stränder och fantastiska dykning. Dykningen och snorklingen ska vara bland världens bästa, och korallrevet är lättillgängligt för dig som vill uppleva den vackra världen under vattnet. Ön har ett lite lugnare tempo än sina grannöar och här finner du mer av det genuina Thailand. Vill du ha liv och rörelse finner du mest av det längs öns västkust. Koh Tao har många små bukter med vackra stränder och klart vatten, och är perfekt för en avkopplande semester. Hoppa gärna på en taxibåt för en utflykt till öparadiset Koh Nan Yuan, de tre vackra öarna som sitter ihop med hjälp av sandbanker. För att komma till Koh Tao måste du först flyga till Koh Samui, och ta båten vidare.
Här kan du boka ditt hotell på Koh Tao
Så tar du dig hit
För att komma till öparadiset i Thailand flyger du via Bangkok till Koh Samui. Därifrån tar du båt vidare ut till de andra öarna. Du kan också flyga till Bangkok och ta tåg eller buss till Chumphon eller Surat Thani, och båt ut till öarna. Det sistnämnda är mer tidskrävande, men du får se mer å andra sidan. Ving, Apollo och Fritidsresor erbjuder paketresor med reguljärflyg.
Hitta din resa till Thailand på Reseguiden.se:
- Charterresor till Thailand
- Sista minuten till Thailand
- Hotell i Thailand
- Flyg till Thailand
Charter till Thailand i sommar (1/5-30/9)
Annebente
Anne Bente Hauge
Publicerad: 2016-05-31
Fler artiklar