Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Vacker solnedgång på Teneriffa.
Foto: iStock
Vacker solnedgång på Teneriffa.

Hitta värmen på Kanarieöarna i höst

Kanarieöarna ger dig också möjligheten till att hålla dig aktiv med surfing, windsurfing, dykning och vandringar.
Foto: Shutterstock
Kanarieöarna ger dig också möjligheten till att hålla dig aktiv med surfing, windsurfing, dykning och vandringar.

På Kanarieöarna är det säsong året runt och när höstmånaderna ger oss regn och rusk här hemma, har solskensöarna 23 grader både i luften och i vattnet.
Vi har samlat alla de billigaste resorna till de mest populära Kanarieöarna. Först får du lite info om varje ö så att du kan välja din favorit, sen hittar du resorna. Reseperioden gäller mellan 1 oktober - 30 november. Priserna gäller per person när två personer reser och bor tillsammans. Det tar cirka 6 timmar att flyga till Kanarieöarna.
Gran Canaria – vingårdar, raviner och vattensport
Gran Canaria är den mest kända av alla öarna, och de mest populära semesterresmålen ligger på öns södra sida. Här hittar du kända destinationer som Playa del Inglés, Maspalomas och Meloneras. På västkusten ligger de lite mindre byarna Mógan och Arguineguin. Vill du lära dig att surfa eller dyka? Kanske vill du åka vattenskidor eller prova andra vattensporter? Allt detta hittar du centrerat runt stranden i Maspalomas/Playa del Inglés. Denna stranden är över en halv mil lång och full av liv.
Är du sugen på utflykter kan vi tipsa om vingårdarna på ön, huvudstaden Las Palmas och Valsequillo med sina djupa raviner, skogar och klippor.
Resor till Gran Canaria i höst
Teneriffa – golf, valsafari och gåtor
Kanarieöarnas största ö har många stränder och varma badtemperaturer året runt. Gillar du golf finns här 8 golfbanor designade av golfproffs. För fart och fläkt kan vi tipsa om en av världens mest ansedda vattenparker, Siam Park, som passar hela familjen. På sydvästkusten kan du ge dig ut på en valsafari och har du tur kan du se upp till 26 olika arter. Det finns alltså mycket att se och göra på Teneriffa. De flesta hotellen ligger i orterna Playa de las Américas och Los Cristianos på öns södra sida. De båda orterna har växt så pass mycket att de nästan går in i varandra. Ön är ett mekka för vattensporter och stränderna är barnvänliga med sköna vattentemperaturer året runt. En av världens mest mystiska städer är byn Güimar som ligger i närheten av huvudstaden Santa Cruz. Här finns det flera pyramider som är gjorda av den norske äventyraren Thor Heyerdahl.
Resor till Teneriffa i höst
Lanzarote – färgrik natur och vulkanrestaurang
Lanzarote bjuder på ett härligt lugn för dig som vill spendera semestern på stranden med favoritboken. Men självklart finns här också casinon, pubar och nattklubbar. I Puerto del Carmen är nattlivet aktivt. Gör ett besök på Timanfaya Nationalpark. Vulkanen här var nyligen aktiv vilket gör att du upplever en spännande och kuperad terräng med färgerna röd, gul, svart och orange som dominerar naturen. Besök också en av vingårdarna där du måste smaka på de utsökta Malvasia-vinerna. På öns nordliga del ligger grottan Jameos del Augua som egentligen är en lavatunnel som har gjorts om till en trendig bar och restaurang. Är du sugen på en unik matupplevelse? Restaurangen El Diablo ligger i nationalparken Timanfaya, här grillar de maten några meter ner i en vulkan. Stränderna i Playa de Famara har några av världens bästa surfvågor och den 7 kilometer långa stranden gör att det finns gott om plats för såväl nybörjaren som proffsen. Vill du ha mer lugn och ro måste du besöka Papagayo-stranden, ett fullständigt orört och beskyddat område med mjuk, vit sand och turkost vatten. Här finns också ett strandcafé där du kan njuta av det lugna livet.
Resor till Lanzarote i höst
Fuerteventura – surfparadis nummer 1 och afrikanska vibbar
Fuerteventura är Kanarieöarnas surfparadis. 150 kilometer med strand (Kanarieöarnas längsta) och bra vindförhållanden gör att ön är populär för vattensporter som surfing och windsurfing, men även dykning. Likheterna till det afrikanska fastlandet är slående, både med tanke på landskapet och husen med sin nord-afrikanska stil och platta tak. Ön har 300 soldagar per år och är också den av Kanarieöarna med minst regn per år. Med sina vackra laguner och långa gyllene sanddynor är Fuerteventuras stränder kända som de vackraste i hela Europa.
Resor till Fuerteventura
Nina
Nina Bjordal
Reseguiden.se
Publicerad: 2016-09-28
Reseklipp till Kanarieöarna
Fler artiklar