Ettan
En del av mariestadstidningen.se
Resor
Shaik Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi.
Foto: Thinkstock
Shaik Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi.

Exotisk & historisk charter

Byt Svensson-chartern mot kahwa och urgammal historia

Platser som Oman, Jordanien, Dubai, Abu Dhabi, Ajman och Ras Al Khaimah rullar vackert över tungan och skapar snabbt en speciell känsla i kroppen. Antingen blir du lockad och nyfiken, eller kanske avskräckt och orolig. Här hjälper vi dig till den förstnämnda känslan.
Mat som retar dina smaklökar, övernattning under stjärnorna i en vidsträckt öken, viktlösa bad i Döda havet, arkeologiska rikedomar och oändliga stränder under en gassande sol. Vad finns det att inte gilla? En resa till ett eller flera av de här länderna kommer ge dig ett stort kulturellt utbyte och du kommer hem till Sverige med ett öppnare sinne och fräknar på näsan. Vad väntar du på? Här ger vi dig alla charterresor till Oman, Ras Al Khaimah, Ajman, Abu Dhabi, Dubai och Jordanien. Priserna gäller när två vuxna reser och bor tillsammans.
Jordanien
Petra, ett av världens sju nya underverk är det som lockar de flesta till landet. En mytomspunnen klippstad där kungar och faraoner spenderat stora delar av sina liv. Struntar du i historia och bara vill ta det lugnt i en hängmatta eller njuta av det varma vattnet är det också helt acceptabelt.
Dubai
Välkommen till en fantasivärld. Här är allt lite bättre och lite större – världens högsta byggnad, världens största shoppingcenter och världens lyxigaste hotell. Dubai bjuder också på god mat, ökensafari och härliga stränder. Dessutom är kriminaliteten väldigt låg här så du kan semestra säkert.
Abu Dhabi
Förenade Arabemiratens huvudstad och inspelningsplats för filmen Sex and the city 2. Oljeriket var en gång tillhåll för såväl sjörövare som pärlfiskare. Idag lockar staden soldyrkare och shoppingsugna som söker det där extra. Förutom fantastiska stränder kan du njuta av vacker konst och arkitektur, shoppingcenter, myllrande marknader och världens tredje största moské, Shaik Zayed Grand Mosque.
Ras Al Khaimah
Dubais lillebror blir allt mer populär, mycket tack vare sin dykning i världsklass. Här kan du upptäcka allt från vrak till fiskar du aldrig tidigare sett. Även snorklingen är fantastisk. Tröttnar du på strandlivet finns det gott om marknader och varuhus, eller varför inte en utflykt till Dubai?
Ajman
Dubais minsta lillebror erbjuder strandhäng med delfiner på en av Arabemiratens finaste och vitaste stränder. 45 minuter bort ligger storbror på tryggt avstånd för den som blir alldeles för rastlös. Ajman kan dock erbjuda både traditionella souker och köpcenter med biografer och hela paketet.
Oman
Gillar du långa stränder, exotisk mat, historia som sträcker sig långt före Kristus och vackra vyer? Då är Oman något för dig. Här finns förstklassiga hotell alldeles vid stranden. Besök vackra moskéer och palats och dröm dig bort till en värld för länge sedan.
Chartererbjudanden
Linae
Lina Eklund
Publicerad: 2016-09-21
Fler artiklar